Любослав Пенев официално бе представен като новият треньор на ЦСКА 1948.

Безспорно много любопитно назначение, защото Пенев е една от най-големите легенди на ЦСКА, а знаем отношението на "червените" фенове към отбора на ЦСКА 1948, който играе домакинските си мачове в Бистрица.

Именно начело на ЦСКА Пенев започна изминалия сезон, но той бе освободен в самото му началото, точно след двубоя от първия кръг, който по ирония на съдбата бе именно срещу ЦСКА 1948.

Дни след това Пенев свика пресконференция, на която не се изказа особено ласкаво както към ръководстовот на ЦСКА, така и към наследника си Стойчо Младенов. Изказванията на Ел Голеадор тогава не се понравиха на "червените" фенове, които със сигурност няма да са очаровани и от новата работа на своя любимец с №9.

Иначе в треньорската си кариера Пенев е бил начело на ЦСКА четири пъти, като при последния си престой донесе Купата на България - последният трофей за "червените" до този момент.

Той е бил национален селекционер на България, треньор на Литекс и на втория тим на Валенсия, като също така има два престоя в Царско село.

Именно в Царско село бе и последанта му работа, където той прекара няколко месеца, но в края на 2021-а напусна.