Люпко Петрович отправи послание към Синиша Михайлович след вестта, че някогашната звезда на терена, а днес треньор в Италия, се бори с левкемията. Самият наставник обяви вестта на пресконференция в Торино, където води едноименния тим. Сърбинът напуска поста и започва терапия.

Михайлович бе играч на Цървена звезда, когато отборът с треньор Петрович спечели Купата на европейските шампиони (1991 г.).

Преди гостуването на ЦСКА в Подгорица на Титоград в четвъртък, Люпко коментира пред местната медия "Мондо".

"Синиша ми е като син, като мое дете - каза легендарният наставник. - Взех го във Войводина и заедно станахме шампиони. После го доведох и в Звезда, където покорихме и европейския връх. Познавам го отлично и знам, че ще се пребори! Като футболист той беше непримирим - посегнеше ли му съперник, отвръщаше с двойна сила. Болестта му е много тежка, но той ще се бори и ще се пребори!"

По-късно в четвъртък, по време на реванша от Шампионската лига на Цървена звезда и литовския Судува (2:1), публиката на домакините пя името на Михайлович и вдигнаха огромен транспарант за него: "Роди се да живееш, живееше да се бориш и да побеждаваш! Сега също победи, Синиша!".