Първенствата на Европа постепенно се връщат в нормалния си ритъм, а едно от тях днес се подновява след близо два месеца пауза заради Мондиал 2022.

Кръгът в Ередивизи на Нидерландия стартира с мача Твенте - Емен (21:00 часа), а в него се срещат два тима с коренно противоположни амбиции за сезона. И с полярно различни позиции в класирането.

Твенте е пети с 27 точки, само на 6 от лидера Фейенорд и на 3 от втория Аякс и третия ПСВ. Емен е трети, но отдолу нагоре, само с 11 точки.

Триото Рики ван Вонсфинкел, Сем Стейн и добре познатият у нас Върджил Мисиджан води атаката на "червените" от Твенте, които изглеждат като един от най-сериозните тимове в шампионата.

На своя стадион "Де Гроьлш" съставът бе без грешка в първите си седем домакинства за сезона, побеждавайки на нула всеки съперник без ПСВ (той бе надигран с 2:1).

Едва на 6 ноември се стигна до 1:1 с Го Ахед Ийгълс, което е единственият домакински провал за сезона на Твенте. И единствен мач, в който не бяха вкарани поне 2 гола на свой терен.

Емен пък имаше само загуби навън до същия последен кръг преди паузата, когато би Фортуна Ситард с 1:0 като гост. Но като цяло разликата в класите е сериозна е тук идва прогнозата ни за деня.

А тя е - победа на домакина, гарнирана с над 2.5 гола в мача. Ставките за това са около 2.30 при различните букмейкъри, а аргументацията е, че Твенте като нищо сам ще покрие линията, като вкара три пъти. А не е изключено и Емен да допринесе, но не с повече от почетен гол.