Рубриката "Мач на деня" има една цел - да ви заостри вниманието към събитието от спортния свят, което си струва да не пропускате.

А за да добавим щипка от пикантната подправка на любопитството, ще опитаме и да прогнозираме какво може да се случи в него, ако търсите и този аспект и гледна точка.

На "Максимир" се играе трудно, като това дори го разбраха дори най-силните отбори на континента. Довечера в 21:45 часа Хърватия приема Дания (по Нова спорт) в Лигата на нациите, като за домакините победата няма алтернатива.

Вторите в света имат 7 точки в група 1 на Лига А, а лидерът Дания е с 9. Хърватите спечелиха навън точно на терена на "червения динамит" и на световния шампион Франция с по 1:0, но, изненадващо или не, още нямат победа у дома. В традиционната си крепост "Максимир".

Търсенето на такава ще е свързано и с достатъчно възможности за гостите, сигурни сме. А и в двата отбора има достатъчно класа, за да очакваме голове и шоу. 

И ето я прогнозата ни.

Голове в двете врати и общата стойност да мине кота "над 2.5" попадения в двубоя (коефициенти около 2.50). Очакваме датчаните да вкарат, а хърватите да са изключително аграсивни в търсене на победата, което ще отвори мача допълнително.

Пълната програма за вечерта в Лигата на нациите:

17 ч Казахстан - Беларус по Диема спорт 2

19 ч Латвия - Молдова по Диема спорт

21,45 ч Белгия - Уелс по Диема спорт

21,45 ч Франция - Австрия по Диема спорт 2

21,45 ч Полша - Нидерландия по Диема спорт 3

21,45 ч Хърватия - Дания по Нова спорт.