За разлика от обичайните погледи към топ първенствата на Европа или родната Първа лига, днес насочваме вашето внимание към слънчева Далмация.

Именно в нейния център Сплит ще се проведе един от най-интересните мачове не само през деня, но и за уикенда - дербито на Хърватия.

Тази вечер от 19 часа един срещу друг се изправят Хайдук (Сплит) и Динамо (Загреб), а горещите страсти и шоуто по трибуните са гарантирани.

Ще има ли обаче шоу на терена, се питат всички предвид доминацията, която Динамо има не само в дербито, но и в местния футбол като цяло.

Макар да влизат в ролята на първи и втори в класирането, двата тима вече имат разлика от 8 точки в полза на Динамо, който освен това все още няма загуба в шампионата. Грандът от Загреб вече нарани болезнено своя съперник с онова 4:1 от началото на сезона, като е готов да го стори отново и съвсем да го откаже от мераците за битка за титлата.

Нашето предложение за деня е, че Динамо ще се справи и в това дерби, макар и като гост в сърцето на Далмация.

Победата за гостите от Загреб е оценена със солидния коефициент от 2.20.

Макар дербито от началото на сезона да завърши при резултат 4:1, то в последните години Динамо и Хайдук нямат традиция на голови дуели, заради което рискът с търсенето на бройка голове едва ли си заслужава.

Този с победата на Динамо обаче е оправдан.