Рубриката "Мач на деня" има една цел - да ви заостри вниманието към събитието от спортния свят, което си струва да не пропускате.

А за да добавим щипка от пикантната подправка на любопитството, ще опитаме и да прогнозираме какво може да се случи в него, ако търсите и този аспект и гледна точка.

Тази вечер вниманието приковава иберийското дерби между Португалия и Испания, което освен всичко има и доста сериозен залог - последната квота за финалната четворка в Лигата на нациите. Нидерландия, Италия и Хърватия вече намериха място там, а тази вечер ще разберем името и на четвъртия претендент за трофея.

Двата иберийски тима си оспорват първата позиция, която преди двубоя в Брага се заема от домакина Португалия с 10 точки. Испания е на втората позиция с две по-малко.

Това означава сам едно, че гостите от Испания нямат никакъв друг избор освен да търсят победата от първата минута, защото всеки друг развой в мач ще ги остави с празни ръце от турнира. Испанците се поставиха в тази неизгодна позиция сами, губейки наглед сигурното си домакинство на Швейцария, което ги принуждава да търсят три точки от Брага.

А статистиката изобщо не е на тях страна, защото за последните 10 години Португалия и Испания са се срещнали общо пет пъти, като всеки от тези пет мача е завършил ... наравно.

Corner.bg обаче няма да ви предложи да заложите на продължаването на традицията от ремита, а да опитате опцията за голов мач и над 2,5 попадения в срещата.

Различните букмейкъри дават коефициент от окол 2.10 за този залог, а предвид факта, че единият тим ще трябва през цялото време да търси победа, очакванията ни са мачът да не бъде лишен от зрелище.

Следете мачовете днес в цяла Европа.

Програмата за вечерта:

21:45 Португалия - Испания по Diema Sport 2

21:45 Швейцария - Чехия по Diema Sport

21:45 Норвегия - Сърбия по Nova Sport