Днес в София има дерби, някак между другото и в периферията на вниманието.

Но Славия срещу Левски си е най-старият сблъсък на столицата, а това, че се играе "по никое време" в сряда, се дължи на желанието на единия от двата тима - "сините" в случая, да отложат цели три мача от първите кръгове на шампионата заради участието си в евротурнирите.

Та така - днес в 17.15 часа ще гледаме Славия срещу Левски по Диема спорт.

Зарядът на сблъсъка не подлежи на съмнение, а преди него вече прехвърчаха искри от онези, малко изкуствено разпалените, толкова традиционно за нашия футбол. Декларации срещу съдийството, преди още и един път да е надута свирката. Заплахи, игри на психиката с високи цени на билетите... БГ стайл шоу.

На терена също ще е горещо, тъй като поглед към класирането показва, че само три точки ги делят. Левски е пети с 24, Славия - осми с 21. Допълнителен бонус за гостите е, че победа ще ги прати изравнени на върха с лидера ЦСКА 1948 (по-лош баланс заради загубата в прекия двубой), и над двата основни фаворити за титлата Лудогорец (26) и ЦСКА (25).

СЛЕДЕТЕ ТОЗИ И ВСИЧКИ ГОЛЕМИ МАЧОВЕ ЗА ДЕНЯ НА ЖИВО>>>

И ако за такива сметки е рано да се говори, да видим в конкретика какво ни чака днес.

Славия е безпогрешен у дома - четири от четири победи. Последното поражение в шампионата на "белите" на техния стадион е точно от Левски, през май в миналото първенство с 1:2.

"Сините" са колебливи навън, загубиха два пъти от ЦСКА 1948 и Локомотив (Сф), биха във Враца и Стара Загора.

Последните сблъсъци на този терен завършиха 1:2, 0:1, 2:1, 0:3... Славия пък спечели три пъти с 2:1 като гост. Изобщо - линията "над 2.5 гола" често се покрива, а тази "двата отбора да отбележат" е почти норматив.

Точно това е прогнозата ни днес - голове в двете врати, като коефициентите гравитират около 2.10 при различните букмейкъри.