Новаците в елтиа Септември и Хебър ще открият поредния кръг в родното футболно първенство. От 17:00 часа на националния стадион "Васил Левски" в столицата двата тима ще излязат в търсене на победата - столичани не са печелили от 24 октомври насам, когато разбиха Пирин (Благоевград) като гост с 4:1, докато гостите за последно взеха три точки преди близо месец при изненадващия си успех с 3:2 над Локомотив (София).

Тимът от Пазарджик няма да усети фактора "гостуване", защото играе всичките си домакинства от шампионата именно на съоръжението в центъра на София.

Септември записа равенство, победа и загуба под ръководството на новия си треньор Светослав Петров, като не успя да отбележи единствено при нулевото равенство с "Левски", а в следващите два мача на клуба имаше съответно пет и четири попадения общо.

Хебър от своя страна е вкарал само 9 пъти в 16 мача досега, но в последните два кръга неизменно бележи - при загубата с 1:2 от Ботев (Пловдив) и при равенството 1:1 с Берое.

От чисто статистическа гледна точка Хебър и Септември се нареждат на четвърто и пето място в елита, стане ли дума за това в срещите им да има над 2.5 гола. В двубоите на пазарджишкия тим падат по 2.6 попадения, а в тези на столичани - по 2.5.

Първата среща между тези съперници, отново на "Васил Левски", приключи при резултат 3:1 за Септември, който тогава бе гост.

Предложението ни за петъчния ден е двата отбора да отбележат гол в мача и в срещата да има общо над 2.5 гола - комбинация, която носи коефициент от около 2.60.