Рубриката "Мач на деня" има една цел - да ви заостри вниманието към събитието от спортния свят, което си струва да не пропускате.

А за да добавим щипка от пикантната подправка на любопитството, ще опитаме и да прогнозираме какво може да се случи в него, ако търсите и този аспект и гледна точка.

Петък е ден за поредни емоции - дано този път са положителни - с националния тим на България по футбол. Приемаме Гибралтар от 21,45 ч на стадиона в Разград в Лигата на нациите, като залог за класиране няма. Не можем да сме първи в групата и да прескочим в Лига В (втората по сила), но можем да позакрепим самочувствие и да видим в боя младите лица на селекционера Кръстаич.

Но другият мач в групата ни е този, който попада във фокус.

В Тбилиси от 19 часа се срещат Грузия и Северна Македония и, повярвайте, няма да има никаква скрита или открита любов или милост от едните към другите. Грузинците оглавяват групата с 10 точки и победа, а и реми, им стигат да са първи в нея. Предвид гостуването им след три дни в Гибралтар, няма как да изпуснат първото място, ако не загубят днес.

Северномакедонците в понеделник приемат България в последен мач.

Преди 2 години този мач се игра с друг залог - Грузия падна с 0:1 на същия стадон в Тбилиси от този съперник в бараж за Евро 2020, като Северна Македония така записа исторически дебют на финали.

През лятото грузинците си върнаха частично с 3:0 в Скопие в Лигата на нациите, но истинското отмъщение трябва да дойде довечера пред настръхналата публика на тяхна земя.

И двата мача, за които споменахме, бяха битка с много единобороства и по 6 жълти картона, показани в тях. Именно това е прогнозата ни и за днес - да бъде мината линията от над 4.5 картона в мача (около 2.05 коефициент при различните букмейкъри), особено и при неособено опитния рефер от Словения Иван Кружляк.

Програмата за вечерта по телевизията:

19 ч Грузия - Северна Македония по Диема спорт

19 ч Естония - Малта по Диема спорт 2

21,45 ч БЪЛГАРИЯ - Гибралтар по БНТ 3

21,45 ч Германия - Унгария по Диема спорт 2

21,45 ч Италия - Англия по Диема спорт 3

21,45 ч Финландия - Румъния по Нова спорт

21,45 ч Босна - Черна гора по Диема спорт.