Европейската футболна асоциация (УЕФА) обяви днес, че отменя окончателно мача от груповата фаза в турнира Лига на Конференциите между Тотнъм (Англия) и Рен (Франция). Причината е, че не може да бъде намерена подходяща дата, когато срещата да се изиграе.

В нощта на четвъртък от Тотнъм обявиха, че срещата няма да се играе, тъй като много футболисти са се заразили с коронавирус. Мениджърът на клуба Антонио Конте обяви, че осем футболисти и петима други- служители или хора от щаба, са заразени. От Рен реагираха бурно и отказаха мачът да бъде отлаган. Дълго време се смяташе, че ще се търси дата за изиграването му.

От Рен разкритикуваха решението на Тотнъм да не се играе мача, тъй като те бяха вече пристигнали в Лондон. И поискаха УЕФА да принуди лондончани, тъй като те са домакини и могат да намерят достатъчно здрави играчи.

В свое изявление УЕФА съобщава, че крайният резултат от тази среща ще се определи на съвещание на Контролната, етична и дисциплинарна комисия.

Иначе груповата фаза във всички клубни турнири на континента завършиха тази седмица. В група G на турнира Лига на Конференциите Рен е на 1-о място с 11 точки, втори е Витес (Нидерландия) с 10 от 6 мача, а трети е Тотнъм със 7 от пет.