Часове преди мача между Хамрун Спартанс и Левски не беше ясно дали изобщо мачът ще има телевизионно излъчване, но той все пак ще бъде предаван пряко по Диема Спорт 2.

Левски тръгна тази сутрин за Малта в отлично настроение и с нова екипировка за гостувания. От клуба обаче отказаха всякакъв коментар и никой не застана пред микрофоните, като се очаква треньорът Станимир Стоилов да сподели очакванията си за двубоя на пресконференция тази вечер.

С отбора пътува собственикът Наско Сираков, както и изпълнителният директор Иво Ивков.

Футболистите имаха свободен режим на пристигане на аерогарата, като част от тях дойдоха с личните си автомобили, други използваха клубния автобус на школата, тъй като рейсът на първия отбор е на ремонт.

В самолета за Ла Валета се качиха и около 70 фенове, които са си платили екскурзия за мача, а много други пътуват индивидуално за двубоя.

Иначе вече стана ясно, че Левски ще гостува на Хамрун Спартанс на националния стадион "Та Али" в малтийското селце Атрад, намиращо се в центъра на остров Малта. Интересното е, че тревата на съоръжението е хибрид между изкуствена и естествена.

В нея има подсилващи синтетични влакна. Обикновено такава настилка се използва за ръгби, футбол в клетка и крикет. Тя е удобна и за различни събития и концерти, на които трябва да се инсталира сцена. Капацитетът на стадиона е 17 хил. места.