https://sja.sportradar.com/w/DirBG/18640762/0131/bg

 

Мадрид видя разпалено градско дерби, което обаче не излъчи победител. И голове не паднаха - 0:0, въпреки че не липсваха ситуации. Тактически изрядни, двата отбора решиха да не оставят нищо на случайността и да не загубят.

Но въпреки това мачът не бе скучен и качеството на футбола в никакъв случай не бе ниско.

Реал опитваше чрез далечни удари на Тони Кроос до почивката, а мощна на Гарет Бейл отдясно тревожеше домакините. Атлетико атакуваше най-вече през дясната зона и хиперактивния Киърън Трипиър, както и с индивидуалните проблясъци на Жоао Феликс.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Изгуби се Еден Азар, записал поредни сиви минути в бялото на Реал, след като бе привлечен за 100 милиона евро през лятото от Челси.

След почивката играта изгуби от ритъма и страстта си, но в края Реал можеше да сложи идеално заключение на сценария, който добре разигра в мача.

Карим Бензема стреля и топката вече се виждаше във вратата от зрителите, когато Ян Облак по фантастичен начин спаси с една ръка.

С нулевото реми Реал остава единственият непобеден отбор и на върха в Испания, където нещата са заплетени. Седем отбора са събрани в четири точки, а довечера Реал Сосиедад може да оглави класирането, ако спечели като гост на Севиля.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/66633/0731/bg