Роджър Федерер вече над година е далеч от кортовете заради операция, от която трудното му възстановяване все още продължава. Маестрото дори изпадна от ранглистата на АТР, а докато опитва с тренировки да се завърне, швейцарецът не загърбва и бизнес начинанията си.

Едно от тях обаче се оказа сериозен удар, от който Федерер загуби около 200 милиона долара, пишат медиите в родината му.

Причината за тази огромна загуба е срив на акциите на компанията "ОN shoes", на която Федерер е съосновател с двама свои партньори.

Акциите са се сринали от 39,95 долара до 17,37 долара, а анализаторите оценяват загубата на тенисиста на около 200 милиона.

Маестрото има десетки бизнес начинания извън корта, като в края на 2020-а се твърдеше, че той е първият човек в света на тениса, който е достигнал състояние от над милиард долара. Той обаче се опари с борсата, а всички фенове очакват да го видят отново на корта.

Опасенията обаче са, че домашният му турнир в Базел може и да се окаже последен в кариерата на Маестрото, който две седмици преди 41-ия си рожден ден и с оперирано коляно, едва ли ще може да доближи нивото, на което всички бяхме свикнали да го наблюдаваме.

А за всички е ясно, че един голям шампион като него едва ли ще се примири с ролята просто на фигурант в турнирите от АТР тура.