Хари Магуайър очаквано влиза в процедура на обжалване на присъдата, която му бе наложена от гръцки съд във вторник.

Най-скъпият защитник в историята на футбола изкара две нощи в ареста на остров Миконос след сбиване, а съдът реши, че е виновен за атака на полицейски служител и опит да подкупи друг такъв.

Присъдата е 21 месеца и 10 дни условно.

Адвокатите на Магуайър вече са внесли апела си, претендирайки, че клиентът им е невинен. По гръцките закони, това автоматично означава, че делото ще се гледа от по-висша инстанция - вероятно в Атина, а не в местния съд на Миконос.

Според английските медии, Магуайър е категоричен пред ръководителите на клуба си Манчестър Юнайтед, че е невинен.

Мениджърът Оле Солскяр засега не смята да отнема капитанската му лента, макар това да е възможно да се промени на старта на предсезонната подготовка. Тогава норвежецът ще иска да проведе личен разговор с играча, което досега е направил само по телефона след инцидента.

"Внасянето на апела означава, че присъдата е нищожна до повторното разглеждане на делото", обявиха адвокатите на футболиста.

Това е особено важно, тъй като означава, че Хари няма да има проблем с ограничения за пътуване, каквито бяха гарантирани при действаща присъда. А Юнайтед ще има съвсем скоро мачове в Шампионската лига...

За първи път самият футболист коментира случая - макар и с доста завоалирано съобщение в профила му в социалните мрежи:

"Три неща никога не могат да се скрият от очите на хората - Слънцето, Луната и истината", написа Магуайър.