Мачът от втори кръг на Лига на конференциите между Македония Гьорче Петров и ЦСКА предизвика любопитен отзвук в скопските медии.

Срещата на стадиона-джудже завърши 0:0, като домакините играха цяло второ полувреме с човек по-малко на терена.

Общият тон на публикациите в Северна Македония е, че българските отбор се е представил изключително слабо, докато местният тим е успял да запази националната чест. Подчертава се, че всичко ще се реши на реванша в София, където атмосферата щяла да бъде враждебна.

Все пак очакваното напрежение около срещата не се оправда и тя протече без политически скандирания и провокации от феновете на двата тима.

"ЦСКА не показа нищо. Българският гранд бе сочен за фаворит, но на терена нищо подобно не се видя. Белгийският съдия уби мача с червения картон, дошъл след явна симулация на защитник на ЦСКА. Въпреки тази несправедливост, "лъвовете" от Македония Гьорче Петров запазиха достойнството и направиха така, че играчите на българския тим да не знаят какво да правят с топката", пише Sport 1.

В подобен тон е и коментарът на Makpress.

"В жегата двата тима оставиха всичко за реванша в София, който обаче ще бъде много труден за македонския отбор. Първо, защото ще трябва да търси гола, за да продължи напред, и второ - защото атмосферата ще бъде враждебна. Предвид показаното в първия мач обаче, шансовете да се елиминира ЦСКА са съвсем реални и надежда има".

Че ЦСКА е разочаровал в първия мач, подчертава и Sportclub. Изданието е категорично, че българският тим е влязъл в мача като фаворит, но изобщо не го е доказал на терена.

"Футболистите на Македония Гьорче Петров изиграха отличен мач и може да се гордеят. Те играха като равен с равен през целия двубой, въпреки че бяха с човек по-малко дълго време. ЦСКА владееше повече топката, но нямаше никаква идея как да вкара гол и изобщо не доказа, че е балкански гранд. Затова "лъвовете" ще пътуват до София за поднасяне на сензация, която е съвсем възможна", пише скопската медия.

Реваншът е в четвъртък на стадион "Българска армия", а треньорът на ЦСКА призна след първата среща, че е притеснен, защото тимът му е много далече от желаната игра.

Булфото