Юлиан Нагелсман е уточнил личните си условия и се е съгласил да стане треньор на Байерн (Мюнхен).  

Сегашните му работодатели от РБ (Лайпциг) обаче поне към момента спират подобен трансфер, защото той все още има договор с клуба и баварците ще трябва да платят компенсация, за да го привлекат.

По информация на Sky Germany, от Лайпциг са поискали 25 милиона евро, за да пуснат Нагелсман в Мюнхен - сума, която би била абсолютен рекорд, ако от Байерн се съгласят да я платят. Нещо, което е малко вероятно, но преговорите тепърва започват.

33-годишният треньор вече няколко сезона е едно от най-актуалните имена в европейския футбол. Той изведе настоящия си тим до полуфинал в Шампионската лига преди година, а преди това изгря на сцената начело на Хофенхайм.

Малкия Моуриньо е родом от Ландсберг, градче, отстоящо на по-малко от час от Мюнхен. Наскоро пък се сдоби с къща близо до баварска столица.Той трябва да наследи на горещия стол на “Алианц Арена” Ханзи Флик. Настоящият треньор на клуба вече заяви желанието си да напусне предсрочно, като е сочен за наследник на Йоги Льов като селекционер на Германия.