Мълния уби на място 41-годишния треньор в школата на ФК Хебър Иван Ранчев, съобщава "Марица".

Трагедията е станала преди около час по време на контролен мач в пазарджишкото село Лесичово между едноименния местен тим и Ботев (Черногорово). По време на срещата над стадиона в Лесичово завалял силен дъжд, придружен от гръмотевици. За зла участ мълния поразила родения в Стамболийски бивш футболист на Хебър, който починал на място.

МВР съобщи, че инцидентът е станал около 18,40 минути. Пристигналият на място екип на "Спешна помощ" е констатирал смъртта на мъжа.

Кой е Иван Ранчев?

Роден е в град Стамболийски на 28.02.1980 г. бивш полузащитник на пазарджишките Хебър и Бенковски, и на Тракия (Стамболийски). През последните 20 години спортната му кариера е неразривно свързана с футболен Пазарджик и региона. Той има доста мачове за Хебър на ниво Трета, а през сезона 2006/2007 и във Втора лига.

В много от тези срещи е бил първи или втори капитан на отбора. Играл е още за Бенковски (Пз), родния си Тракия от Стамболийски и куп тимове в регионалния аматьорски футбол. Към момента Иван бе треньор в ДЮШ-а на ФК Хебър.