Извършителните на грозния побой над футболист в родната Втора лига вчера се оказаха малолетни. Това стана ясно днес, след като бащата и треньорът на пребития 17-годишен Борислав Никифоров говориха пред "NOVA".

Вчера младият играч на Струмска Слава (Радомир) бе пребит часове преди местното дерби срещу тима на Миньор (Перник). Изключително грозен инцидент, още повече, че тук говорим за уж професионлна футболна лига.

Никифоров, който е от Перник и е бивш футболист на Миньор, е бил нападнат докато влиза в заведение в града. Заради грозният акт мачът между Миньор и Струмска слава бе под въпрос, но в крайна сметка се изигра.

"Борислав тръгва за мача и влиза в заведение, за да си купи нещо. Там е нападнат от двама души на неговата възраст, те са фенове на Миньор. Борислав ги е познавал, все пак е бивш футболсит на отбора. Причината да го нападнат е, че в момента играе за Струмска слава, един вид е предател.

Разказа ми как са го били. Единият го е държал, другият го е удрял. Това му се случва за втори път. Първият случай го биха петима човека.

Беше с хематом и подута уста, когато се появи при отбора. Притесних се и веднага го откарахме в "Пирогов". Футболът е просто игра, това е недопустимо", разкри терньорът му Владимир Димитров.

Пред камерата застана на бащата на Борислав Никифоров, който сподели:

"След скенера му препоръчаха почивка от една седмица. Сега разбирам, че е имало и друг случай, когато петима души са го пребили пред дома ни. Тогава той скри това от мен, даде ми различно обяснение.

Уведомих полицията, въпросните момчета са на 16 и 17 години. Не съм наясно дали родителите им знаят какви ги вършат. Не са задържани, защото са малолетни, но вече са били привикани и разпитани. Полицията реагира адекватно до този момент".

 

След целия шум, който се вдигна около скандала, позиция имаше и от председателя на фенклуба на Миньор - Ангел Вангелов, който заяви, че случката няма нищо общо с футбола, а е върпос на личен проблем между момчетата.

"Младежите се скарали, стигнало се до сбиване, при което пострадал Никифоров. Това въобще не е свързано с футбола и с вчерашното дерби", заяви той.