Манчестър посиня, а предполагаме всички добре знаете каква е причината.

Тя се крие в местния Манчестър Сити, който донесе не само втория требъл на града, но втория требъл в историята на английския футбол изобщо.

Момчетата на Пеп Гуардиола сбъднаха голямата си футболна мечта и взеха трофея в Шампионска лига, голямото липсващо парче от пъзела на милиардния проект.

"Гражданите" победиха Интер с 1:0 на финала в Истанбул, а днес на около 2700 километра от арената на финала, улиците на Манчестър посиняха от тълпите фенове.

Те излязоха, за да бъдат част от шампионския парад на своите любимци.

СНИМКИ ОТ ПАРАДА ВИЖТЕ ТУК >>>

Снимка: АР/БТА

Освен, че Манчестър Сити стана част от отбраното семейство на европейските шампоиони, клубът се превърна в едва осмият, който успява да осъществи требъл - да спечели националния шампион, националната купа, както и да стъпи на европейския връх в рамките на един сезон.

Освен това Манчестър се превърна в единствения град, който може да се похвали с два клуба, осъществили требъл, след като преди Сити, единствено Манчестър Юнайтед в английския футбол имаше подобно постижение от 1999-а.

Друго, с което град Манчестър може да се гордее е, че след Милано, се превръща в едва втория град, който има два различни европейски шампиона.

Снимка: АР/БТА

Този път европейската слава не е в червен цвят, а в синьо, след като в последните години Сити е далеч по-успешният клуб в града.

Доказват го не само петте му титли от последните шест сезона във Висшата лига, но и Шампионската лига от онзи ден.

Трофей, който Пеп Гуардиола и неговите момчета щуро отпразнуваха на покрива на отркит автобус.

Снимка: АР/БТА