За разлика от България, съперниците ни в световните квалификации все още не са обявили списъка си с играчи за мачовете през следващата седмица.

България посреща Швейцария на 25 март, както и Италия три дни по-късно, преди да завърши тежката си седмица с гостуване на Северна Ирландия в Белфаст.

Заради тежката и натоварена седмица, медиите в Италия тъврдят, че селекционерът Роберто Манчини ще повика нетипично голяма група от 35 играчи.

С такъв брой играчи той смята да подходи почти изцяло различен титулярен състав за всеки от трите си мача. За Италия тези мачове са домакинство на Северна Ирландия, както и гостувания на България и Литва.

Предвид класата на Скуадра Адзура, вероятно отборът ще успее да спечели тези три мача, дори и да започне с различни 11 във всеки един от тях.

Голямата въпросителна е дали Челси ще пусне халфа Жоржиньо, който на този етап якаш е най-класният халф в състава на италианците.

При останалите футболистит проблеми няма, защото всичките са чат от местното първенство.

Не такава обаче е ситауцията при швейцарсците, където има много сериозни опасения, че отборът им може да остане без куп от звездите си.

Става въпрос за всички играчи, които играят в немската Бундеслига и англиската Висша лига, а в последния състав те бяха 13 на брой.

Треньорите на двата тима Борусия, от Дортмунд и Мьонхенгладбах, вече категорично заявиха, че едва ли ще пуснат който и да е от националите си.

Ако се получи такъв сценарий, това ще бъде доста добре от гледна точка на България, защото именно футболистите от Бундеслигата и Висшата лига правеха Швейцария един от топ 10 отборите на Стария континент.