Бъдещето на Садио Мане в Байерн дълго време бе под голяма въпросителна заради боя, който сенегалецът хвърли на съотборника си и почти съфамилник - Лирой Сане.

Мане разби устата на колегата си след загубата с 0:3 от Манчестър Сити през април. Конфликтът между двамата започна още на терена и се пренесе в съблекалнята, а Мане бе глобен с 250 000 лири от клуба. Двамата се помириха след инцидента, като дори Сане пледира пред клуба да не разтрогват договора на бившия играч на Ливърпул.

А чак днес сенегалецът за първи път коментира публично скандала.

"Подобни неща се случват. Успяхме да разрешим този малък проблем. Понякога е добре да решаваш проблемите, но вероятно не по този начин. Оставили сме го в миналото. На ваканция съм със семейството си. Беше много сложен сезон. Не съм изненадан, очаквах нещата да са сложни, това е нормално. Обичам предизвикателства, а Байерн е голямо предизвикателство. От мен зависи да се справя с него", допълни той.

Паралелно с това пък агентът на Мане - Бакари Сисе, внесе яснота около бъдещето на играча. Нападателят беше свързван с трансфер в друг клуб през лятото, но сега тези информации бяха опровергани.

"Не съм чувал за интерес от страна на Саудитска Арабия. Сигурно е, че той остава в Байерн, след като подписа договор за 3 години. Изкара тук един сезон и все още има два. За момента е в Мюнхен", каза Сисе.

През сезон 2022-23 Садио Мане игра в 38 мача, като отбеляза 12 гола и направи 6 асистенции.