Скромният "Лес Ербиер" от трета френска дивизия загуби очаквано финала за Купата на страната с 0:2 от ПСЖ. Но капитанът на отбора, стигнал сензационно до мача за трофея, все пак сложи ръка на приза.

Тиаго Силва, който носи лентата в тима на победителите, извика на подиума Себастиан Флошон, за да вдигнат заедно купата. Символичен жест към невероятното представяне на един аматьорски тим.

Снимка: БТА

Снимка: БТА

На финала пълният със звезди тим на ПСЖ имаше голямо превъзходство и удари три пъти греда до 26-ата минута, когато Джовани ло Селсо все пак откри резултата. В 74-ата минута Единсон Кавани оформи крайното 2:0 от дузпа.

"Лес Ербиер", завел на финала на "Стад дьо Франс" в Париж над 15 хиляди фенове при население от 15 933 души на градчето, се би смело и дори стигна до две добри възможности за гол. Но реално нямаше сили срещу един от най-мощните отбори в света.

Снимка: БТА

Снимка: БТА

ПСЖ оформи требъл с титлата, Купата на Франция и Купата на лигата, а статистиката му в турнирите за трофеите извън първенството е направо смазваща. Никой не е побеждавал "Пари Сен Жермен" в надпревара за двете купи във Франция от януари 2014 г., вече 42 поредни мача!

Снимка: БТА

Снимка: БТА

"Лес Ербиер" бързо се отърсва от романтиката, славата и светлината на прожекторите, защото в петък го чака голям мач срещу "Безие" навън - и само победа гарантира на сто процента на финалистите, че няма да изпаднат от трета лига.

Неймар се появи на награждаването, за да си вземе поредния медал, въпреки че не е играл от февруари с травма. Снимка: БТА

Снимка: БТА