Аржентинската легенда Диего Марадона ще бъде изписан от болница днес и ще бъде отведен в клиника за третиране на алкохолна зависимост, заяви неговият адвокат.

Бившият нападател на Наполи и Бока Хуниорс бе отведен в болница за спешно оперативно премахване на хематом в мозъка. Той остана по-дълго под лекарско наблюдение, след като алкохолната абстиненция предизвика и поява на странични симптоми.

След изписването 60-годишният треньор на Химнасия ще бъде подложен на рехабилитация и само най-близките ще имат възможност да го посещават.

"Диего ще напусне болницата днес и неговото собствено желание е да се подложи на рехабилитация. Хубавото е, че той е с всичкия си и е същият човек, който познавате", каза адвокат Матияс Морла.

"Той премина през може би най-тежкия момент в живота си и за мен е истинско чудо, че кръвоизливът в мозъка бе открит навреме. Иначе това можеше да му струва живота".

Вижте тази публикация в Instagram.

Hinchas fanáticos de Diego Armando #Maradona en el día de hoy recibió el alta y se retiró de la clínica luego de pasar unos días internado por la operación de un hematoma de la cabeza. Continuara su recuperación en su casa foto vía @doctor.luque

Публикация, споделена от Gol de Oro (Desde) (@goldeororadio) на