Мексиканската футболна федерация може да накаже Диего Марадона. Аржентинската легенда посвети победа на отбора си на венецуелския президент Николас Мадуро.

Диего е треньор на втородивизионния мексикански тим Дорадос де Синалоа и след успеха с 3:2 над Тампико заяви: "Това е за Николас Мадуро и всички във Венецуела, които страдат".

След това Диего не спря в монолога си: "Какви са тези янки? Шерифите на света! Само, защото те имат най-големите бомби, мислят, че са по-добри от нас. Не виждат ли този "чиролита", който те имат за президент?"

Марадона нарича Доналд Тръмп с дума, която се асоциира с говоряща кукла, изключително популярна в Аржентина и Южна Америка през 70-те и 80-те години. Изразът е придобил значение на някой, когото командват. На кукла, която говори с помощта на вентролог.

От Мексиканската футболна федерация обявиха, че вече са започнали разследване по случая. В качеството си на спортен директор и треньор, той няма право да намесва политика в публичните си изяви преди и след мачове.

Марадона е близък приятел на Венецуела още от времето на управлението на предишния президент Уго Чавес, който бе на власт между 1999 и 2013 година.

Снимка: Twitter