Диего Марадона продължава със странните си методи да опитва да спаси Химнасия (Ла Плата) от изпадане в аржентинския елит.

Легендата оглави отбора през септември, когато той бе в безнадеждно положение, последен в класирането.

Но великият Дон Диего намира нови и нови начини да вдига отбора психологически, след като с няколко победи го изкара от дъното, а спасението вече никак не изглежда невъзможно.

В неделя, ден след успеха у дома над Атлетико (Тукуман) с 1:0, възстановителна тренировка нямаше.

Марадона доведе в базата на тима Алфредо Силва - популярен в Аржентина комик, който има собствено шоу. Колоритът изкара следобеда с тима на барбекю, нямаше футболно занимание. Той бе в ролята на водещ, играчите се посмяха и разпуснаха. Самият Диего си тръгна по средата на мероприятието и замина в неизвестна посока.

Марадона докара свещеник на тренировъчното игрище още на втория ден след пристигането си в клуба, за изумление на всички там. Футболистите бяха благословени един по един, лошата енергия бе прогонена, докато Диего слушаше със смирено наведена глава.

После забрани изцяло зеления цвят в Химнасия, защото носил лош късмет. Дори потниците за тренировки в зелено бяха дарени на юношески тимове от региона.

След това "изгоряха" играчите с номера 13 и 17 - Хесус Варгас и Пабло Веласкес, които бяха замразени на скамейката. 13 и 17 също носят нещастие, смята Марадона.

Веласкес вече е продаден, а Варгас е твърда резерва.

Тимът е изцяло капсулиран от медийни изяви, никой не дава интервюта. Според Диего пресата е изцяло настроена срещу него и искат "главата му".

Изобщо... странна птица е Марадона.

На всеки мач носи кръстче в ръка, бейзболната шапка му седи странно, но не слиза от главата му, а при едно от последните домакинства на скамейката се разигра сценка, която бе скрита "с перде" от помощниците. И социалните мрежи пламнаха - да не би Дон Диего да се подкрепя с "някое грамче" по време на мача?

Около него поне никога не е скучно.