Диего Марадона се включи в благотворителна кампания за набиране на средства в битката с пандемията.

Потърсен за инициативата от шефове в Южнамериканската конфедерация КОМНЕБОЛ, великият номер 10 дари фланелка, която е носил на полуфинала от Мондиал 1986 за тима на Аржентина.

Диего се запали по каузата дотолкова, че предизвика в социалните мрежи Лео Меси да се включи по веригата. Той го прикани да дари негов екип, след което да предизвика следваща южнамериканска звезда на футбола по негов избор.

Марадона също така обясни пред аржентински медии, че е в контакт с хора от Барселона и иска да осъществи онлайн видеоразговор с Меси, който да бъде гледан от милиони на живо, отново с благотворителна цел.

Това обаче ще се случи най-рано след края на участието на отбора на Лео в Шампионската лига, което се подновява тази седмица с реванша срещу Наполи от осминафиналите (1:1 в първия мач).

Марадона и Меси никога не са били в лоши отношения, въпреки че те охладняха след периода, в който Диего бе национален селекционер на Аржентина, а Лео бе капитан. Двамата се провалиха на Мондиал 2010, където отпаднаха на четвъртфинал.