Диего Марадона претърпя успешна мозъчна операция, а след новината,че ще трябва да остане още известно време в болница, от Аржентина долетя нова информация. Легендарната десетка никога не е бил от онези хора, които премълчават и не споделят мнението си, а сега отново показва инатливия си характер, макар да става дума за собственото му здраве.

Дон Диего не желае да стои в болницата в Ла Плата, а по думите на Леополдо Луке, който е негов личен лекар, това е един от малкото случаи, в които някой е казал "не" на глобалната футболна икона.

"Диего е изключително труден характер. Не можете да си представите за какво става дума, но в този момент трябва да бъдем по-силни от него. Той не спира да настоява, че иска да си тръгне от болницата. Това вероятно е един от първите пъти, в които той е получил отказ", казва д-р Луке.

"В момента той се нуждае от много, много грижи", подчерта още лекарят, който следи изкъсо възстановяването на Марадона.

През годините Диего е имал доста и различни здравословни проблеми - през 2000 година едва не умира след проблем със сърцето, породен от злоупотреба с кокаин, през 2005 е опериран заради наднормено тегло, а през 2007 година е хоспитализиран заради алкохолен хепатит.

На последното световно първенство в Русия пък бе заснет как припада в ложата си при победа на Аржентина.