Диего Марадона рискува сериозно статута си на футболен Бог в Аржентина със скандално интервю за най-голямата медия в страната - вестник "Clarin".

В него той говори в своя стил за националния отбор, за Лео Меси и проблемите на футбола в страната, както ги вижда самият Диего отвън. Легендата е треньор на мексиканския Дорадос.

"Какво бих казал на Меси? Да не се връща в националния отбор. Да се откаже от него - казва Дон Диего. - Когато и да загубим мач, дори при 15-годишните юноши, винаги вината е на Лео. И за програмата на клубовете сигурно пак той е виновен. Расинг се пада в първия кръг срещу Бока и отново Меси носи вина за това. Спрете се, можете да ме хванете за ... (нецензурно).

Да видим дали ще се оправят без него. Дали са мъже, когато го няма Меси да ги спасява. Да им каже да ходят да се ... (нецензурно). Той не е виновен, че не станахме Световни шампиони. Разбира се, очакваме много от него, но понякога и най-добрият кон в надбягванията не печели. А тук говорим за отборен спорт.

Загубихме страстта си за този национален отбор. Той не прави нищо за хората. Целият престиж, който градихме с десетилетия, отива в тоалетната.

Скалони (настоящият национален селекционер) е един идиот. Прилича на идиот на вид, защото е точно такъв. Той не може да се оправи с това да е мениджър на един светофар, камо ли да води националния отбор.

При всички тези, които през годините са давали потта и кръвта си този отбор, чупили са им главите и зъбите за Аржентина, ние даваме поста на Скалони... Та аз не помня да съм го виждал да е вкарвал гол за националния отбор, при цялото ми уважение...

Като човек - да идем и да хапнем на едно барбекю, няма проблеми. Но да го сложим национален треньор...!?".