Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов даде интервю за bTV няколко дни след драматичното отпадане от Хамрун Спартанс в Лигата на конференциите. "Сините" напуснаха евротурнирите след изпълнение на дузпи, а след това стана ясно, че са подали контестация за преиграване на мача заради нарушение от страна на съдиите при подновяването на играта след един от головете.

"В четвъртък вечер не успях да заспя. Болката и тъгата бяха много повече. Усещането за мъката, която полуават левскарите и "Левски е неприятна, когато живееш с него", заяви Мъри и добави, че футболистите му изобщо не са тренирали дузпи, като същевременно пое отговорността. Той описа попадението на малтийците в 94-ата минута като "шок за играчите".

"Когато Николай имаше добри изяви, никой не споменаваше неговото име. Това е съдбата на вратаря. Михайлов има ангажимент да помага на младите вратари. Всеки може да сгреши. Решението кой да бъде на вратата го взимам аз. Не трябва да отричаме всичко, което е направил за "Левски". Не чух да има недоволни от него след мачовете с ПАОК и първата среща с Хамрун. Решенията за бъдещето на "Левски" ще ги взимам аз", добави още треньорът.

Стоилов заяви, че няма притеснения Пламен Андреев да пази в който и да е мач, след като е получил доверие във финала за Купата на България.

"Съобразявам се единствено с моментното състояние. Вината е първо в мен. Ако е трябвало друг да пази, а не съм взел решението, то аз съм сгрешил, а не Николай Михайлов", категоричен бе Стоилов.