Станимир Стоилов застана пред медиите преди заминаването на Левски за Боровец, където ще премине основната част от подготовката на тима.

Естествено, че най-горещите теми около клуба в момента са задълженията, особено след изказването на шеда на НАП по-рано тази сутрин, че ако не си плаща, Левски просто няма да го има.

По темата Стоилов сподели, че клубът работи по разплащането с НАП. Все още има достатъчен срок това да се случи и "сините" ще направят всичко възможно това да се случи. Мъри обаче бе критичен и каза, че Румен Спецов не е човекът, който ще определя какво ще става с Левски и дали ще го има, или не.

Любопитен детайл около дълговете на Левски е, че все още стои задължението към фирмата за екипировка "Macron". Каша, която преди две години Константин Папазов забърка.

Тогава той самоволно прекрати договора с компанията и каза, че ако случайно Левски бъде осъден, ще поеме целия дълг.

И логично Левски бе осъден за 110 000 лева, но очевидно Папазов не е направил абсолютно нищо по погасяването на този дълг.

"Сериозни задължения към фирми и играчи нямаме. Остават някакви дребни задължения. Последното е към фирмата за спортна екипировка. Там имаше обещание от Тити Папазов той да поеме тези задължения. Когато обещаваш нещо, трябва да го изпълняваш.

Следващата стъпка е да изчистим задълженията към НАП. В най-скоро време ще започне да се плаща регулярно. Смятам, че така ще изпълним нашите задължения. Оттам нататък ще дадем възможност на много мераклии да се ширят и да развиват клуба. Засега имаме добра организация и тактическа дисциплина. Има една симбиоза между всички нас и затова Левски се държи на повърхността".

Стоилов също така коментира и появилата се информация, че мач на "сините" се разлседва от прокуратурата.

Става въпрос за двубоя от Купата на България срещу Септември (Симитли), който Левски спечели със 7:0. Стоилов сподели, че никой от клуба не е търсен за разпит, а и неговите играчи не могат да имат вина, ако случайно противникът е залагал срещу себе си и иска да допуска голове.

Друг любопитен детайл бе критиките на Стоилов към Йордан Лечков.

"Проблемите на българския футбол съм ги казвал - нямаме стадиони, нямаме достатъчно бази, но най-големият проблем сме ние треньорите и футболистите. Не е проблем оставката, а назначаването. Трябва много добре да се мисли кой ще е следващият треньор на националния отбор. Имаме нелош отбор, който не може дълго време да намери пътя към победата. Аз не си спомням да сме изиграли мач, в който някой от нас да е доволен.

Не трябва да бягаме от нашата отговорност и да прехвърляме вината на играчите. Ако броим подмладяването с футболисти от по 28 години, значи сме сбъркали какво е подмладяване. Ръководството на футболния съюз също трябва да помисли за развитието на футбола. И Лечков, и Костадинов знаят рецептата, но от 15 години не са я намерили. Лечков да внимава какво говори за футболистите на Левски. Сливен от 15 години ги няма на картата", заяви Стоилов.