Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов даде интервю пред клубната телевизия, в което обобщи отиващата си 2022 година. Според него бъдещето на "сините" е осигурено, а съвсем скоро столичани могат да станат хегемон в българското първенство.

"На "Левски" бъдещето му е осигурено. Сега е моментът да благодаря на всички фенове, че стоят зад "Левски". Без тях клубът беше загинал. Много е лесно да се работи с дисциплина и ред. Аз съм треньор, който следи дисциплината, а футболистите се съобразяват с ценностите на клуба", заяви Стоилов и подчерта, че битката за "Левски" извън терена няма как да бъде загубена.

"С оглед на целия сезон мисля, че "Левски" е изключително близо до това да стане хегемон в българското първенство. Резултатите по необяснима за мен причина ни бягаха. ФУтболният Господ не бе благороден към "Левски". Много сме близо като игрово поведение и доминация на терена да изградим онзи "Левски", който надиграва всички противници", добави той.

Мъри описва 2022-а като трудна, щастлива и левскарска година. Той изрази задоволството си от любовта на феновете, както и от това, че отбора си е върнал футболната гордост на терена.

Не пропусна да отбележи и изчистването на огромните задължения.

Столичани спечелиха Купата на България, a в крайна сметка "сините" завършиха миналия сезон четвърти в първенството. Към момента те са шести в класирането по време на зимната пауза, но пък отпаднаха от Лудогорец в турнира за Купата на страната.