Станимир Стоилов коментира пред Канал 3 шансовете на бившия му отбор Левски да стане шампион. Наставникът смята, че въпреки разликата от 8 точки, "сините" все още имат възможността да вдигнат трофея в Първа лига.

"Всичко се решава на игрището. Там са силните хора. Аз мисля, че Левски може да стане шампион. Защо да не стане? 8 точки разлика не са толкова много. Има директни мачове, който надделее в тях - ще вземе титлата. Да започват да бият! Какъв е проблемът?

Ще има интересни мачове. Отборите в шестицата са изравнени. Лудогорец допуска грешки. Има някакво разклащане при тях, но ще видим доколко Левски и ЦСКА ще се възползват.

Не мога да кажа дали Лудогорец е по-слаб или не, но в предните години бяха по-категорични. Решаваха нещата още в началото на плейофите. Има отстъпление, след като разликата е 3 точки.

Винаги съм казвал, че е много лесно да уволниш един треньор. Затова преди да го назначиш, трябва да мериш 100 пъти. На колеги оценки не давам.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/3273-54403/023100

На този етап Левски тепърва ще започва да гради всичко наново. Има нови собственици. Надявам се Левски да се върне на мястото, където заслужава.

Ако има достатъчно добри българи - да действат. Иначе ще трябва да търсят отвън. Нашата публика е показала, че приема, както българи, така и чужденeц. Важното е да са добри футболисти", смята Стоилов.