Станимир Стоилов бе доволен от представянето на своя отбор, въпреки поражението с 1:2 от шампиона Лудогорец.

Левски изигра силен мач, особено през първото полувреме, като определено заслужаваше да си тръгне с точка от Разград, но гол в последната минута разочарова "сините".

Именно резултатът е единственото, от което Стоилов не бе доволен в интервюто си веднага след двубоя.

"Смятам, че стана един интересен футболен двубой. За нас беше интересно да видим нашето ниво. Единственото негативно беше резултатът, че загубихме. Имахме две-три ситуации да вкараме и втори гол, след като поведохме.

Доволен съм донякъде от представянето. Играхме на едно добро ниво. Има къде да доразвиваме нашия футболен потенциал. Трябва да подобрим динамиката и агресията в играта ни. Имахме и силни моменти. Трябваше да вкараме и втори гол, за да отиде мачът в друго русло.

Не знам дали сме ги изненадали. Първото полувреме имахме сериозно преимущество. Не мога да се сърдя на играчите, защото имахме само два дни, за да тренираме тази схема. Опитен вратар не е приятно, когато получи контузия. Той командваше умело защитата. Все още не може да кажем каква точно е ситуацията.

Всеки мач е различен. Мачът за Купата ще бъде коренно различен. Нашата цел е Европа. Искам да виждам Левски да играе във всеки мач за победа", каза Стоилов.

Неговият колега Анте Шимунджа поздрави Левски за добрата игра и сериозният отпор, но все пак сподели, че с оглед целия мач, Лудогорец е бил по-добрият тим и е заслужавал успеха.

"Беше трудно и за двата отбора. Знаете какво означава дербито. Левски е много добър отбор с много таланти. Имат феновете зад гърба си, които им дават огромна енергия. В крайна сметка ние бяхме по-добрият отбор, ако погледнем цялата картина.

В дербитата всичко е възможно. Не мисля, че имаме липса на концентрация, че допускаме голове в началото. За Купата ще са различни мачове. Ние мислим за нашето представяне", каза Шимунджа.