Станимир Стоилов категорично отхвърли мненията, че Левски е категоричен фаворит срещу малтийския Хамрун Спартанс.

Двата тима се изправят един срещу друг утре от 20:30 часа българско време, в първи мач от третия квалификационен кръг на Шампионска лига.

В предишния кръг срещу гръцкия ПАОК, Станимир Стоилов определи Левски за големия аутсайде и определи отстраняването на гърците за "футболно чудо". Сега обаче той е убеден, че Хамрун и неговият тим са на едно ниво.

Стоилов заяви, че победител в утрешния сблъсък ще е отборът, който направи по-малко грешки.

"След по-обстойния анализ, който направихме, разбрахме, че това е стойностен отбор, на нивото на нашия. Там се влагат доста средства, така че по никакъв начин не ме изненадва, че са достигнали до третия кръг на Лигата на конференциите.

Останах с отлични впечатление от Хамрун. Имат изключително технични и комбинативни играчи. Изобщо не очакваме да се бранят, а да играят офанзивно и комбинативно.

Ако трябва да съм честен, това е равностойна двойка, от която ще продължи този, който изиграе мачовете по-правилни и направи по-малко грешки.

ПАОК имат по-високо футболно ниво от нас и Хамрун. Не ме притеснява, че утрешният опонент е изиграл повече мачове. Важно е как ще се представим, много добре видяхте, че фаворитите не винаги печелят.

Нямам намерение да правя кой знае какви размествания в състава. Това е нормално, когато имаш позитивни резултати. Ивелин Попов не е възстановен. Тренира с отбора, но това не означава, че е близо до каквато и да е било спортна форма.

Повтарям, че за мен Левски и Хамрун имат еднакво ниво като качества. Ще потърсим промяна и нови идеи в играта ни.

Иска ми се моите притеснения и думи да са влезли в главите на футболистите. Аз се притеснявам от приказките, че малтийските клубове са под нашето ниво. В конкретния случай това не е така. Искам да видя същата концентрация като в мача срещу ПАОК.

Играчите ми получиха заслужени похвали, но трябва днес да ги затвърдят", сподели той.

Заедно със Станимир Стоилов на пресконференцията бе и Георги Миланов, който сподели: 

"Запознахме се с противника. Сериозен тим с играчи от много страни, само двама - трима малтийци. Не се заблуждаваме, а знаме, че ни чака тежък мач.

Разучили сме опонента. Знаем силните и слабите им страни и мисля, че знаем какво трябва да направим".

Снимка: Dir.bg

Пред медиите говори и сръбският теньор на Хамрун - Бранко Нишевич, който показа, че е отлично запознат с качествата и играта на "сините", а освен това определи родния тим за най-силния, който неговият тим среща.

"Това е един много, много добър отбор. Изграден от млади играчи, които играят с огромна агресия в дефанзивен план. А пък победата им срещу ПАОК беше впечатляваща. От трите ни опонента до този момент, няма съмнение, че това е най-силният, при това с разлика".