Треньорът на Левски Станимир Стоилов оправда загубата на своите от Черно море с 0:1 във Велико Търново със състоянието на терена на стадион "Ивайло".

Наставникът не остана доволен въпреки изместването на началния час от 17:30 на 12:30 ч.

Според него теренът е бил "ледена пързалка" и не е могло да се играе футбол.

"Късметът не беше на наша страна. Няма да има отлагане на мачове, играхме на ледена пързалка, дано всички, които взимат решенията за подобни мачове, да са доволни. За футбол не мога да говоря, теренът беше замръзнал и отне цялата комбинативност на играта. За съжаление на такива терени една грешка решава мача и ние допуснахме такава. Не мога да кажа, че играчите не са се старали. Аз съм виновен за загубата. Щом сме получили гол, значи всички не сме си свършили работата.

Всичко в българския футбол върви добре. Исках да атакуваме повече, но при такива условия нито ударите, нито пасовете се получават. Поздравявам Черно море. На 200 процента съм сигурен, че ще играем по-добре в Благоевград в следващия мач. Нашият отбор е в добро състояние и има нужните качества и желание, но трябва да играе на условия, които позволяват това. Вижда се, че срещу Левски всичко е позволено. Дано хейтърите да са доволни", заяви Стоилов.