Приближеният до Реал Мадрид испански вестник "Марка" отправи сериозна атака към Гарет Бейл, който от няколко години има периферна роля в клуба.

Уелският национал взима голяма заплата, въпреки че почти не играе, а освен това няма намерение да напусне клуба, въпреки че това е желанието на ръководство.

"Марка" го нарече "уелският паразит" и дори нарисува колаж.

"Паразитът Бейл идва от дъждовна и студена Великобритания. Установява се в Испания, в Реал (Мадрид). Първоначално се преструваше, че обича клуба си, но после по природа започна да смуче кръв. Този ​​паразит не само смуче кръв, той смуче и клубни пари", пише вестникът.

Бейл отговори така:

"Не ме интересува какво пишат испанските медии за мен. Не ги чета, това би било загуба на време. Мога да кажа още много неща, но най-добре е да замълча", каза Бейл на пресконференция преди мача на Уелс срещу Австрия в квалификацията за Световното първенство в Катар.

Една от критиките на феновете на Реал и приближени до клуба медии е, че Бейл винаги е готов да играе за своята родина, но често е контузен за мачовете на клубния си отбор.