Маркъс Рашфорд е обект на интерес от доста от водещите клубове в Европа, но младият нападател на Манчестър Юнайтед мечтае да прекара цялата си кариера в един-единствен отбор.

Рашфорд е продукт на академията на Червените дяволи и вкара два пъти при дебюта си за мъжкия отбор- през 2016-а година в Лига Европа срещу датския Мидтиланд, когато беше едва на 18. Четири години по-късно той е вкарал 77 гола в 232 мача във всички турнири.

"Аз никога не съм гледал отвъд Манчестър Юнайтед. Още от дете никога не съм мислил за нещо друго извън Манчестър Юнайтед. Знам, че няма да ми стои добре да облека фланелката на друг отбор", коментира Рашфорд пред Асоциацията на спортните журналисти.

Той даде това изявление след като беше обявен като един от победителите в категория Спорт за социална промяна. 23-годишният голмайстор направи впечатление след като се ангажира в кампания за подпомагане на гладуващи деца във Великобритания.

Той добави, че не само като футболист, но и изобщо връзката му с Червените дяволи е дълбока.

"Говоря за моментите, когато клубът ми подсигури дом в момент, в който майка ми имаше проблеми в нашата къща. Става дума когато бях на 11 години и някъде до към 16 или 17. Така че връзката е много по-дълбока от нещата, които хората виждат на повърхността. Те ми дадоха възможност да изразя себе си и да разбера, че имам талант за футбол", завърши Маркъс Рашфорд.