Мартин Минчев блесна с два гола и асистенция за Спарта (Прага), който победи с 4:2 като гост Пардубице в първенството на Чехия. Младият нападател на България вкара попаденията си още през първото полувреме за 0:1 и 0:3.

В първия случай Минчев се измъкна зад защитата и много красиво прати топката с фалцов удар край вратаря, а после стреля от десетина метра фронтално срещу него, след като домакините не успяха да изчистят при разбъркване.

След 0:3 Пардубице опита да се вдигне, върна едно попадение в 55-ата минута, но в 60-ата българинът проби мощно по левия фланг в познат стил и сложи топката на главата на Якуб Пешек за 1:4. В края домакините върнаха още един гол.

Спарта е на второ място в класирането с 26 точки, след добре познатия ни Виктория (Пилзен), освободен от европейски ангажименти от българския ЦСКА преди 2 месеца (30 т.).

Минчев вече има три гола за сезона, като е стартират като титуляр само два мача.

Но юношата на Черно море ще играе все по-основна роля, намекна треньорът на гранда от Прага Павел Върба - също отлично познат у нас като наставник на Лудогорец в един период.

20-годишният българин очевидно е променен физически и е с натрупана мускулна маса - показа невероятна мощ и кондиция в мача, която да прибави към ясните за всички технически възможности.

Адаптационният период вероятно вече е приключил и Минчев би трябвало да е в началото на успешна серия със Спарта, а и в националния отбор. Защото няма много български футболисти, които играят на високо ниво в сериозни клубове зад граница в момента.