Германската футболна легенда Лотар Матеус обяви края на треньорската си кариера.

Спецът, който малко повече от година бе начело и на националния отбор на България, бе категоричен, че не желае повече да се занимава с това.

"Страницата с треньорството е затворена - коментира Матеус пред Кикер. - Наслаждавам се на независимостта си, на това, че не съм служител на някой клуб, харесва ми да нямам шефове и да не съм подчинен на никого", добави 61-годишният германецът, който в последните години работи като експерт и коментатор за телевизиите Sky и RTL.

Световният шампион от 1990 година също така увери, че не се обижда от това, че не е член на работната група от бивши футболисти към Германската футболна федерация, която в момента търси заместник на напусналия директор на националните отбори Оливер Бирхоф.

"Позиционирах се ясно. Нямам това време, защото имам други професионални ангажименти. С моята експертна работа щях да имам проблеми в националния отбор. И ми харесва да работя за телевизиите", каза още Лотар Матеус, който не е работил като треньор след края на опита си в България преди повече от 10 години.

В кариертата си след отказването от футбола Матеус е бил още треньор на Рапид Виена, Партизан Белград, Атлетико Паранензе, Макаби Нетаня, асистент в Ред Бул Залцбург, както и селекционер на националния отбор на Унгария.