Лионел Меси е без отбор, а това несъмнено прави ситуацията около аржентинеца най-горещата новина на трансферния пазар това лято.

Пътищата на Меси и ПСЖ се разделиха. Нещо, което всички очакваха, но от момента, в който това стана факт, слуховете за бъдещето на аржентинския гений стават все по-сериозни и по-сериозни.

Всекидневно той е пращан на три различни дестинации, непрестанно разкъсван между Маями, Барселона и Рияд.

И всекидневно най-различни източници ни убеждават, че Лионел Меси е сигурен за някоя от трите дестинации, но на този етап нито има нещо официално, нито какъвто и да е коментар от самия играч.

Факт е, че Меси има предложение на масата от Саудитска Арабия, конкретно от тима на Ал Хилал. Непотвърдената информация е, че става въпрос за около 400 милиона евро годишно, което е просто умопомрачително.

Ясно е, че чисто финансово няма друга оферта, която да си съперничи с тази от Рияд.

Но в същото време бащата на Меси - Хорхе, който изпълнява ролята и на негов агент, се намира в Барселона. Той вече е провел срещи с президента на каталунския клуб Жоан Лапорт, както и с други ръководни фактори.

Хорхе е уверил всички в клуба, че Лионел иска да се завърне там, където се превърна в суперзвезда и прекара почти цялата си кариера. За всичко обаче е ясно, че финансово към момента Барселона няма как да се конкурира с офертите от Рияд, както и пристигналата такава от Маями.

Тя е от местният тим Интер, който е собственост на Дейвид Бекъм, а желанието да има Меси в състава си не е от вчера или днес. Това е нещо, за което се говори вече няколко години.

Аржентинският журналист Ернан Кастийо смята, че Меси вече е взел своето решение да отиде в Маями и нещата са на финалната права.

Разбира се, това също на този етап остават само слухове, като няма нищо официално.

Ясно е, че Маями, Рияд или Барселона ще е следващата дестинация на аржентинеца, а развитието се очаква да настъпи съвсем скоро.