Майката на английския национал Хари Магуайър - Зоуи, опердели критиките към сина й като "позорни".

В последните няколко дни 30-годишният защитник на Манчестър Юнайтед е критикуван остро заради представянето си с фланелката на "трите лъва".

В контролата с Шотландия, Магуайър дори си вкара автогол.

"Виждайки нивото и негативните и обидни коментари, които синът ми получава от някои фенове, експерти и медии, е позорно и напълно неприемливо за всяка сфера на живот. Бях на трибуните както обикновено и мога да кажа, че това бе неприемливо. Разбирам, че във футболния свят има възходи и падения, позитиви и негативи, но това, което получава Хари, е далеч отвъд границите на "футбола". За мен не е приятно да гледам всичко това, през което преминава. Не бих искала родители или играчи, особено млади момчета и момичета, които сега пробиват във футбола, да преминават през същото в бъдеще", написа майката на Магуайър.

Синът й остана в Манчестър Юнайтед, след като през лятото бе на крачка от преминаване в Уест Хем, но преговорите пропаднаха в последния момент.

На "Олд Трафорд" той е резерва, но въпреки това селекционерът на Англия Гарет Саутгейт му гласува доверие да стартира като титуляр.