Грозни сцени белязаха футболното дерби на Украйна между Шахтьор (Донецк) и Динамо (Киев).

Мачът се игра в Харков, където вече пета година домакинства Шахтьор. "Миньорите" успяха да спечелят с 1:0 и след 14 кръга, вече имат 12 точки преднина на върха.

Мачът обаче ще се запомни не с победния гол на Кривцов, а с расистките проблеми в неговия край.

На няколко пъти гостуващата агитка от Киев издаваше маймунски звуци по адрес на някои от бразилските играчи на Шахтьор. Един от тях бе капитанът на тима Тайсон, който вече 9 години е част от украинския футбол.

Бразилският национал се оплака на съдията, а след консултация с делегата, дикторът предупреди феновете на Динамо. Вместо да ги успокои, предупреждението имаше обратен ефект и маймунските звуци зачестиха.

Нервите на Тайсон не издържаха и той показа среден пръст на феновете, взе топката от ръцете на противниковия врата и я изрита към тях.

Бразилецът получи червен картон за действията си и напусна терена плачейки, а играчи и от двата тима се опитваха да го успокоят.

"Бях безпомощен, нищо не можех да направя, за да ги спра. Не се срамувам от постъпката си, защото няма да замълча при подобни неуважителни и нечовешки ситуации", сподели той след мача.