Манчестър Юнайтед обмисля големи промени по стадиона си, като дори не е изключена опцията "Олд Трафорд" да бъде сринат до основи, за да се построи нов на негово място. С тази информация гърмят всички големи английски медии в последните дни.

Минаване с булдозери през стадиона е нещо, което не се приема добре сред феновете и това е една от причините ръководството на клуба все още да е далеч от подобно решение.

Другата сериозна пречка, е че Юнайтед трябва да търси къде да играе докато новия дом е в процес на изграждане.

Друга опция в плановете на клуба е разрушаване и ново изграждане само на южната трибуна на "Олд Трафорд". Възможно е и цялостно обновяване на съществуващата структура на стадиона.

Стремежът е "Олд Трафорд" да се превърне не само в дом за футбол, но и културен и обществен център, както се случи с новия стадион на Тотнъм, построен за един милиард британски лири.

Ръководството на Юнайтед изготвя различни идеи от компании, които биха кандидатствали за работата по мястото. "Олд Трафорд" е построен през 1910 година и оттогава има няколко реконструкции.

От както Малкълм Глейзър купи клуба през 2005 година обаче, не е имало сериозна модернизация на стадиона. Капацитетът му бе увеличен до 75 хил. седящи места година по-късно, но този проект е бил одобрен още преди Глейзър да дойде на власт.

През 2019 година американското ръководство на Юнайтед инвестира близо 20 млн. паунда в "Олд Трафорд", като 11 от тях бяха за подобрение на достъпните съоръжения, 4 млн. за подобрение на сигурността и още 4 за местата за приемане на гости.