Мадрид се сбогува с Гарет Бейл, който тази сутрин е казал на съотборниците си в Реал, че преминава в Тотнъм. Наемът на играча ще е за един сезон, но с опция за удължаване и за следващия, което ще доведе до края на договора му с Мадрид.

Уелсецът не е желан при "кралете", а и той самият иска да се върне в клуба, откъдето премина там преди 7 години.

Очаква се в петък Гарет да мине медицински прегледи.

"Това е неговият приоритет, разговорите са в заключителна фаза и в играчът ще лети за Лондон за финализиране на сделката", призна агентът му Джонатан Барнет.

В испанската столица не са извадили купчини носни кърпички и не бършат сълзи от раздялата.

"Бай, Бай, Бейл! Няма да ни липсваш", написа в. "Ас", който не крие задоволството си, че проблемният уелсец най-после си тръгва.

Медиите в Мадрид беснеят от 2 години срещу играча, който така и не научи езика, отказва да бъде активна част от съблекалнята и нехае за интересите на Реал.

Чашата преля миналата есен, когато след класирането на Уелс за европейското в мач, в който Бейл игра въпреки отсъствието му за Мадрид в предходните седмици с травма. За да натрие сол в раната, след победата Гарет вдигна знаме заедно съотборниците си:

"Уелс, голф, Мадрид - в този ред", за да покаже явно какви са приоритетите му.

"Марка" изчисли, че през миналия сезон Бейл е струвал на Реал по около 15 хиляди евро на минута според игровото време. Заплатата му е 24 милиона евро на година.

Тотнъм ще плати само твърдото възнаграждение, но без бонусите, от които играчът се отказва. Така сумата за сезона, която лондонският тим ще извади за играча, е около 17 милиона евро.

"Марка" все пак намира място за един коментар на своето перо Хесус Санчес, озаглавен: "Бейл заслужава респект".

Авторът припомня ролята на уелсеца за три от четирите триумфа в Шампионската лига през периода, в който бе в Реал. А тя никак не е за пренебрегване, с общо три гола на финали и 3 в полуфинали - все с решаващо значение.