Медиите в Северна Македония са в приповдигнато настроение преди в четвъртък от 19 часа техният отбор да пристигне у нас за старт на битките в групата на Лигата на нациите. Мачът е в Разград и ще го предава БНТ 1.

В Скопие се пише за пътуването на отбора им, който вече е във Варна и се готви за срещата, като се изтъква, че единствената цел е победа. И има нагласа за такава след силните изяви на тима в последните два квалификационни цикъла, включително с класиране на Евро 2020.

После дойде сензационното елиминиране на Италия на бараж за Мондиал 2022, като само последното препятствие - Кристиано Роналдо и Португалия, спря отбора за място и в Катар.

"Sport" пише, че "репрезентацията пристигна във Варна и е подготвена за победен старт и на новия цикъл", като снимките са от летището на усмихнати играчи от северномакедонския състав.

Но най-силен и надъхан изглежда изданието "Вечер", където има няколко бойки изречения преди мача:

"В четвъртък е премиерата на нашия отбор от новата фаза на Лигата на нациите. Источният ни съсед искаше да избяга далеч, колкото може по-далеч от границите ни, и така стана, че първият официален мач срещу нас ще го играе не в София, а в Разград..."

И още от тази медия:

"Футболистите, треньорският щаб и делегацията отлетяха с чартър за Варна. От там един час е пътят с автобус до Разград. Там няма прекалено добри условия за престой, въпреки че самият стадион отговаря на изискванията на УЕФА.

И така се наложи част от делегацията да е във Върна, журналистите са настанени в Шумен, а само играчите и треньорите са в Разград. Това е все едно ние да приемем България в Ресен, тяхната делегация да е в Охрид, а хората от медиите - в Битоля. Федерацията ни трябва да се замисли за есенния мач с българите...

С отбора пътува и готвач, все пак това е Разград, а не София. Нищо не се оставя на случайността."

Пак "Vecer" е автор и на едно изречение, което допълнително дава заряд на срещата утре: "Мачът е от изключителна важност, и то не само спортна"...

Другите отбори в групата са Грузия (у дома) и Гибралтар (като гост), а тях срещаме съответно на 5 и 9 юни, преди на 12 юни да имаме визита на грузинците в ответен мач. Националите на селекционера Ясен Петров ще изиграят 4 двубоя за 10 дни от 2 до 12 юни.