Носителката на Златната топка при дамите за 2019-а Меган Рапино, със сигруност е по-популярна с действията си извън футболния терен.

Макар да има две световни титли със САЩ, тя не може да се похвали с впечатляваща клубна кариера, а световната й популярност се дължи на десетките каузи, чието лице е.

Всички те са свързани с равенството между половете, както и спирането на дискриминацията към хората с различен цвят на кожата или сексуална ориентация. В поредица от интервюта тя конкретно нападаше белите хетеросексуални мъже отвъд океана, които според думите й са превърнали света в едно ужасно и изпълнено с омраза място.

Ветроятно заради всичко това, Рапино бе включена в идеалния женски отбор на ФИФА по време на вчерашните годишни награди на световната футболна централа.

Самата тя обаче остана изненадана и се отказа от признанието с мотива, че има доста по-заслужили от нея колежки.

Причината е, че през 2020-а има доста малко мачове, а последният от тях бе през месец март. Въпреки това капитаните и треньорите на анционалните тимове по света я удостоиха с отличие.

"Естествено, съм щастлива и горда, че съм оценена от моите колеги и попадаm в Идеалния отбор на ФИФА. В същото време обаче не мога да скрия изненадата си. Аз не съм играла от месец март. Има толкова фантастични играчи в женския футбол, които заслужават да получат признание".

Рапино бе обвинявана и преди година, когато спечели Златната топка. Макар да има успехи с националния тим на САЩ, клубната й кареира е доста спорна.

35-годишната футболистка се занимава със спорта професионално от 11 години, като е изиграла 159 мача на клубно ниво. Бройка, която топ играчите при мъжете правят за около три сезона и половина.

Въпреки това тя продължава да изисква равно заплащане в мъжкия и женския футбол.