Седмицата, изпълнена с проблеми по стадионите и насилие в Мексико, завърши с още повече ексцесии и прекратен мач между Атлетико Сан Луис и Керетаро от местната първа дивизия.

Съдията взе решение да сложи край на мача пет минути преди изтичането на редовното време при резултат 2:0 за гостите от Керетаро, след като фенове и от двата отбора започнаха да хвърлят предмети по терена и да се бият по между си.

Това е втори случай в рамките на три дни, когато насилието става причина за прекратен мач между мъжки отбори в страната. В четвъртък федерацията беше принудена да отмени мача от втора дивизия между Дорадас де Синалоа и Атланте, насрочен за същата вечер.

Беше невъзможно да се играе тази среща, след като вълна от атаки на нарко-банди оставиха буквабно под обсада града Кулиакан, където домакинстват Дорадас.

В петък пък мачът във Веракрус беше сериозно опорочен, тъй като играчите на местния клуб Тибуронес Рохос протестираха за неизплатени заплати. Мачът започна, но домакините не докоснаха топката нито веднъж. Футболистите на противника- Тигрес, вкараха два гола в първите четири минути на мача.

Едва след това Веракрус започнаха да играят нормално, а мачът завърши 1:3 и те са на последно място в групата.

"Ситуацията в страната е ужасна. Би трябвало футболът да носи радост на хората, но нищо от това, което се случва, не е нормално", съжаляваше нападателят на Сан Луис Диего Пинеда.