Венсан Компани предложи революционно решение за ограничаване на контузиите във футбола.

Мениджърът на Бърнли смята, че би било подходящо играчите да имат определен таван от брой мачове за сезон, за да бъде защитено тяхното здраве.

Поводът за предложението е контузии на над 100 играчи от Висшата лига преди предстоящите мачове от седмия кръг, като не малко от тях пострадаха в двубоите за Купата на Лигата през седмицата.

Бившият капитан на Манчестър Сити в кариерата си имаше серия от мускулни проблеми и смята, че за да се избегне това, футболистите трябва да играят по-малко мачове.

"За играчите на топ ниво, които играят и за националния отбор, и във всички тези клубни турнири, трябва да има таван от броя мачове.

Задайте едно конкретно число. Не е моя работа, но бих каза например 60 или 65. И такъв случай тези играчи трябва да работят здраво. Подобно решение би натиснало треньорите и националните отбори да направят по-приемлив календар", смята Компани.

През миналия сезон играчът с най-много мачове беше капитанът на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш, като той участва в общо 70. Общо 55 футболисти минаха границата от 60 мача, а 110 затвориха сезона с поне 57 мача.

За носителите на требъл от Манчестър Сити най-много минути изигра халфа Родри в своите 66 мача, а крилото Бернардо Силва се появи в 67 срещи.

През този сезон мениджърът на Сити Пеп Гуардиола и централният защитник на Юнайтед Рафаел Варан излязоха с изявления, в които критикуват натоварения календар и искат сериозни промени.