Мениджърът на Арсенал Микел Артета, който се възстанови, след като бе заразен с коронаворус, заяви, че се е страхувал да не разболее някой друг от коварната инфекция, която вече отнета живота на няколко хиляди души по целия свят.

На 12 март от Арсенал обявиха, че мениджърът им е болен, като така той стана и първият представител на Висшата лига на Англия, заразен с COVID-19. Само няколко дни по-рано английският клуб игра с Олимпиакос в Лига Европа, а собственикът на гръцкия тим Евангелос Маринакис също се оказа сред болните от новия вирус.

"Вече се чувствам напълно възстановен. Вярно е, че започнах да чувствам първите симптоми на болестта, след като от Олимпиакос ни се обадиха, за да ни съобщят, че и при тях има болни. Не знам как стана това, но почувствах, че съм инфектиран. След това си казах, че може да съм заразил всички около мен. Тогава се появиха и страховете ми", каза Артета пред клубния сайт на Арсенал.

Испанецът призна, че жена му и детегледачката също са прихванали болестта от него.

"Аз прекарах коронавируса като обикновен вирус. Имаше 3-4 дни, в които се чувствах по-зле. Бях с температура и суха кашлица, както и болки в гърдите. Това беше всичко. Трудното беше заради всички останали вкъщи. Аз имам три деца, за които се притеснявах. За щастие, те не се разболяха, а жена ми и детегледачката също вече са добре. В последните дни получих много обаждания от хора от клуба, които искаха да ми вдъхнат сили и съм им много благодарен за това", разказа Артета.