В Челси започва позната война между мениджър и играчи, която вече струва уволнението на един голям треньор преди 3 години. Тогава бе изгонен Жозе Моуриньо, който публично атакуваше играчите си и опитваше да ги извади от летаргията.

След 0:2 от Арсенал в лондонско дерби, Маурисио Сари предприе рискования ход да направи същото с изумителна тирада. И предпочете да я изрече на италиански език. Вероятно - за да е максимално точен и остър в изказа, след като още не владее достатъчно добре английски.

"Трябва да кажа, че съм изключително ядосан от тази загуба - започна преводачът да предава думите на Сари на пресконференцията. - Това поражение е заради нашето отношение и манталитет.

Играхме срещу отбор, който бе по-мотивиран и надъхан от нас, което не мога да приема. Имахме такъв проблем и при загубата от Тотнъм по-рано този сезон. Говорихме си открито и честно за това тогава.

Мислех, че сме преодолели тази ситуация. Но явно ние имаме сериозен проблем с мотивацията, с агресията на терена и психическата устойчивост. Тази група играчи е изключително трудно да бъде мотивирана. Не става дума за тактика, а за характер.

Това не може да се промени лесно. И не бързо. Тази група играчи няма глада и яростта, за да бъде достатъчно мотивирана. Може да променим това с нов играч, понякога и с промяна в манталитета на старите играчи.

Но не искам да виждам хора, които се страхуват да поемат отговорност. Ако един играч се страхува, мястото му не е в клуб на такова ниво."

Челси е четвърти в класирането и му предстои сериозна битка, за да се завърне в Шампионската лига. През този сезон клубът не стигна до турнира, след като завърши пети през миналия.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/1-54571/073100